how did it come to this?

jag grips av panik, klaustrofobi i mitt rum. jag vill inte vara här. men inte heller någon annanstans. jag vet inte vad jag vill göra längre. jag har tidigare varit säker men nu tvivlar jag.

jag vet att jag inte vill vara ensam.

mamma och pappa åker hem imorgon. jossan åker på tisdag. snart åker camilla på minisemester till sverige och då är ebba i frankrike. jag vill inte vara ensam. är det möjligt att känna sig så ensam i en sån här stor stad?

svårt att leta efter hjälp när man inte vet vad felet är. men detta är bara en svacka. eller hur. vad skulle det annars vara. det får inte vara något annat.

jusst nu skulle jag vilja ha någon här. inte för att prata med utan bara sitta här med mig lite. syster. mamma. jossan. ebba. pappa.


Trött eller?

Känns som tåget har kört över mig några gånger för mycket. Somnade på Mammsen och Pappsens hotellrum och har efter en lång diskussion med mig själv kommit hem och ska krypa till sängs. Om jag nu hinner dit vill säga. KAN däcka på vägen.

Med det sagt....


Natti.


Det här är bäst

Mamma,Pappa,Jossan och världens BÄSTA syster är påväg hit.

Kan jag klaga.


Nej nej nej!


24 mars

Maten står på bordet och köket är städat (?). Ska bara slita barnen från Tv:n så ska vi käka sen. Direkt efter jag slutar ska jag springa bort och vara barnvakt hos en ny familj. Det är inga problem, det jobbiga tycker jag är att hitta huset. Får ta och toppa up telefonen innan jag går dit så jag kan ringa ifall det krisar sig.

Imorgon kommer mamma och pappa. Det är helt sjukt. Det känns overkligt. Men gud vad kul det ska bli!

Helgen

Sjukt bra! Så kan denna helgen sammanfattas. Ingen fest i fredags dock, blev lite Westfield istället. Gick bra det med. I lördags jobbades det lite lagom sen var det Putney som stod på schemat. Och Walkabout. Bra musik och snygga killar. Ajjamen! Jag drack Kopparbergs av någon underlig anledning. Gillar inte ens Kopparbergs. Vi gick vidare till ett ställe som heter B @1. Vi var inte där speciellt länge men vi hann med att hetsdricka vatten, ha iskrig med bartendern och tappa bort ett stycke plånbok.

Vaknade imorse och trodde verkligen stenhårt på att jag måste ha sovit bort halva dagen. Flyger ( yeah right!) ur sängen och fumlar upp mobilen ur väskan. Klockan är 07.55. Jag har sovit i kanske 4 eller 5 timmar men kan inte somna om. Mår som jag förtänar ( jävla Kopparbergs) och intalar mig själv att sömn det är bra det. Efter 25 minuter ger vi upp. Vi somnar.

Idag har jag, Jossan, Ebba, Emma, Camilla och Linnea slappat i Regent´s Park. Av någon anledning har jag gått runt och frusit hela dagen. Det är ju skitvarmt ute så jag fattar inte riktigt varför. Vad har vi mer gjort. Fan jag har ju verkligen inget minne. Jo jusst det, vi käkade sushi på Wasabi. Gottgottigottgott det ser ni. Tror det blir mer av den varan imorgon. Jag och Jossan drar in till city för att göra jusst detta. Käka sushi. Och så vill jag leta efter mina lila kärlekar på New Look.




Au-Pairer

...2000-talets slavar?

Purple Rain

Det var länge sedan jag var så kluven. Jag vill att tiden ska gå så fort fram tills Onsdag. Men ur en annan synvinkel vill jag att tiden ska stå still. Jag vill att allt ska stanna! Vet inte om jag borde vara glad åt kommande besök när jag vet vad som väntar runt hörnet.

Jag tänker. Jag tänker att om jag gör det här eller det här så kanske, kanske finns det en chans att allt förblir det samma. Det måste ju finnas något jag kan göra. Eller? Paniken intar allt i min närhet när jag tar mitt förnuft till fånga och förstår att så är ju inte fallet. Saker kommer att ske vare sig jag vill eller ej. Jag får klaustrofobi i min egen kropp. Fan, fan fan. Jag måste sluta att göra ingenting. Men det är samtidigt det ända jag kan göra.
 
Ingenting.


Where is the justice in this?

All the details in the fabric,
All the things that make you panic
All your thoughts resort so statically
All the things that make you blow
And no reason go on and scream
If you're shocked it's just the fault of faulty manufacturing


 Everything will be fine
Everything in no time at all
Everything...

Jag överlever

Nu visade det sig att det inte var öroninflammation. Skönt. Vad var det då? Jo, efter att ha varit konstant förkyld i sisådär 6 månader så har typ hela öron-näsa-hals systemet strejkat. Läkaren sa att förkylningen har gjort så att örat har svullnat och all skit som ska få plats där inne har det lite trångt jusst nu. Svullnaden ska gå ner sa han. 

Slockade inte förrän tre inatt. Sen upp klockan sex för det var då Sam kände för att vakna. Och eftersom jag har ränt runt fram tills nu, vårdcentralen, hämta kort hos Camilla, sjukhus och bussar, så är jag rätt trött.

Så nu ska jag sova.

Skit

Jag mår skit. Jag har bara gråtit hela kvällen för jag har så jävla ont. Plus att jag är lite klen med. Men det gör faktiskt ont. Jag har inte varit hos läkaren än men jag antar att det är öroninflammation.

Orka med sånt här nu. Samtidigt som jag känner att jag igentligen inte borde klaga.

I bara farten

Om tio minuter ska vi vara borta hos Jossan och gå och hämta barnen på dagis. Sen blir det Washington Lekparken så länge det går. Bästa vädret idag med!

Ikväll blir det extraknäck igen. Alltid välkommet!

Jag har blivit uppmanad att stjäla

...so here we go


bilder


A day ( or night ) in the life of my Baby!

Igår var jag som sagt barnvakt hos Jossans värdfamilj. Det gick bra. tycker jag iallafall. Jag hittade inte Twilight dock men blev sittandes framför Brittania High. Tro mig, det var inte så pjåkigt det heller. Gah! Fick fortsätta i deras taxi hem vilket var sjukt snällt. Tack!

Nu Jossan, nu är det INTE långt kvar. Nu börjar jag få ångest. Så här och så här många dagar har vi kvar nu och det här och det här ska vi hinna göra. Äh, vi skiter i allt det där. Vi kör på som vanligt och har bara JÄVLIGT kul ändå. Det är ju ändå det vi gjort i 6 månader. Det kan inte gå mer än jävligt bra då. I helgen blire fest serni.

Nu ska ja väcka storfnösen här hemma och traska bort till gumpan som dom kallar det. Hmpf, Stockholmare!

Ha det schööönt i vårvädret!

Då kör vi igen...

En ny vecka. Jag kan inte påstå att jag är sådär otroligt taggad för tillfället dock. Kan bero på att jag vaknade för 20 minuter sedan. Men det äe iallafall som sagt en ny vecka och denna veckan ska vi ha kul mina vänner. Jag är redan taggad inför helgens planer. Fest that is.


Idag är det samma väder som igår så dagen ska spenderas utomhus. Jag och Sam ska göra Barnes. Like the good old times.

Skön musik...

Känns som pappsen skulle gilla detta!



God Morgon!

15 mars

Idag har varit en såndär dag som man igentligen inte har. En helt perfekt dag! Yes! Vaknade av mig själv, fixade mig lite lagom gick till Starbucks och köpte kaffe till mig och Millan <3. Mötte henne vid ponden där hon berättade att hon har bestämt sig för att stanna i 4 månader till. Jag blev sådär obeskrivligt glad. Jag ska få 4 månader till med Syster i London! Bäst. Det är så jävla bäst så ni fattar inte. Iallafall, efter glädjeyran drog vi till Westfield det lite shopping ägde rum. Alltid trevligt. Det bar vidare till Hammersmith där vi mötte upp Jossan för att sen åka vidare till Kensington Syrran dumpade oss visserligen för att åka och fika med annat folk. Sen låg vi och slappade i solen i Kensington Gardens en låååång stund. Skönt ska ni veta. För alla er Sverige/vinterlandsbor så är det varmt här. Jag har sagt det innan och säger det igen. VARMT! Idag var det 16 grader och klarblå himmel.

Gud jag trvis så bra här. Nu när det börjar bli vår och varmt så älskar jag, om det nu är möjlig, London ännu mer.

14 mars

Trött som en jävla gummianka. Inte så svårt att lista ut att bristen på sömn och mat resulterat i just detta tillståndet. Det här med sömn är en krånglig sak när man är rumsgranne med en ettåring som håller på att få tänder. Förrut har han kanske vaknat och skrikit i två minuter några gånger varje natt. Nu vaknar han visserligen inte oftare men sisådär 20-30 minuter längre varje gång. Tur för han att han är så jävla söt i övrigt.

Bortsett från ungar som får tänder så tyckte även mina kära vänner att det passade med ett telefonsamtal 12.12 inatt för att vara exakt. Ebba och Jossan var på Zoo Bar och dom spelade Sex On Fire ( Kings of Leon). Det var precis vad som hände för några veckor sedan. Camilla ringde mitt i natten för att dom spelade just Kings of Leon.

Fick precis reda på att Jossan INTE kommer hit ikväll. Snor! Jag ÄR bitter! Men bara för att jag jobbar ihjäl mig och inte kommer ihåg vad hallonsaft smakar så betyder ju inte det att alla andra ska ruttna bort med mig. Love U anyway!

Idag har jag iallafall jobbat extra. Vilket inte direkt var en dans på rosor men det fick gå ändå.

Nu ska middagen dukas undan, minstingen skall läggas, badning av den stora ska ske och sen ska jag försöka få i mig något att äta. Det var ju det!

Efter det är det rätt tillbaka till att vara bitter igen!



orka att ens kommentera men...

...fråga inte om du inte vill veta men vill du veta får du fanimej fråga!

Uhm uhm

Idag shoppade jag med lånade pengar. En deo och en jacka blev det. Lön imorgon. Då kanske vi kan skrapa ihop till några tops med. Schampo behöver jag ju inte köpa längre då vi inte kan tvätta oss i detta förbannade huset. Lär bli trevligt om ett par dagar. Då luktar det säkert hallon och roser här.

Välkomna ska ni vara!

Imorgon ska jag jobba extra hos min vanliga familj. Även på Måndag väntas det extrajobb och med största sannolikhet även på Tisdag. Känns både Bu och Bä.


...

Nu är jag arg. Upprörd. Besviken. Irriterad. Jag erkänner att jag beter mig som en tolvåring när jag är sån här. Jag skiter i vilket.

Kör över. Kör vidare.

Back to...

.. 1856!

Vi har inget rinnande kallvatten utan bara skållhett vatten som sipprar ut ur kranen. Fan vad trött jag är på det här. Var en rörmockare här idag (igen, igen, igen) i tre timmar. Dom panikringde han imorse då vattnet i duschen på övervåningen inte slutade rinna. Kranen gick inte att stänga av. Känns förbannat tryggt då det är den som är orsaken till att det rinner vatten utanför min dörr. Huset vill att vi ska lida. Jag är övertygad. Iallafall, mockis kunde konstatera att han behövde en sakelisak som var tvunget att beställas och skulle komma imorgon.

Brilliant!

Busy Bee, Busy Me

Sitter och lyssnar på Marvin Gaye. Fint där! Lätt sönderjobbad men det är väl inget som lite sömn inte ska kunna fixa. Tre maskiner med tvätt, middag, läggning, städning av undervåningen och läggning av den minsta igen då han vaknade. Ja, det kanske inte låter speciellt mycket men när saker och ting kör ihop sig så gör det verkligen det med.

Imorgon vankas museeum (igen) med en lite barnskara. Jag är sjukt otaggad. Behöver jag förklara varför?


Nu ska jag sova. Vare sig Sam vill det eller ej!

Är det så här...

...det är att ha barn när man är liten?
 
Hur är det då att ha barn när man är stor?


Vad vore en kväll på dansgolvet?


Save yourself

You are not stuck unless you want to be.


Home is where the heart is

So really, can you blame me...?

Dagen

Soft start på morgon. Ska strax bege mig ut genom dörren för att fika med E och J. Sen ska ett barn hämtas hemma och ett på dagis. Har inga planer på vad vi sak hitta på men något får vi la slänga ihop. Ska sitta barnvakt ikväll vilket nästan ska bli lite skönt. Tvätta, och slappa framför tv:n. Ännu bättre är ju att det faktiskt går något på tv:n som är värt att kolla på ikväll.

Jag saknar Siggis idag. Siggesnusk!

Dito.

Jag har ju inga barn själv. Men jag har tänkt en hel del på när den dagen kommer. Rätt normalt lixom. Då ska jag skaffa Au-Pair. Vare sig jag bor i Sverige, Turkiet eller England. Vi är det bästa som finns ( risk för överdrift? Alla vet ju att Häägen-Dasz är det bästa som finns! ). Barnen får hundra procent uppmärksamhet av oss. Vi ordnar playdates, hämtar och lämar dom dit dom ska/vill och leker med dom. Kan inte Mamma och Pappa göra dett? Klart dom kan! Men efter att ha varit uppe och vänt 38 gånger på en natt för barnen inte sover, jobbat hela dagen och kanske har diverse familjeproblem att ta itu med så kanske dom inte är hundra procent. Dom kan inte ge hundra procent. Ofta är det ( i våran bubbla iallafall) familjer som flyttat från en ett annat land som skaffar Au-pair och då från sitt land. Då får ju barnen höra sitt språk oftare och kanske har lättare för att behålla det.
 
Att anställa någon som kan ge det dom älskar mest av allt för några timmar fullständig uppmärksamhet om dagen verkar plötsligen som en bra ide. Besides, dagisavgiften i det här landet är vidrig. Och då menar jag vidrig.

Slutsats. Au-pairer är som ett vandrande dagis som kommer att bli den som står näst närmast ett barn efter föräldrarna. Nothing wrong with that!

Citat: OH. MY. GOD

Det där vore fan yummy yummy in my tummy. Tyvärr Liv, dina smoothies aint got nothing on him!

Sen får det skrika fjortis ( eller fjÅÅÅÅrtis som mina nyfunna vänner så fint väljer att uttala ordet ).

Rooster!

Jag gillar texten på framsidan:

Robert Pattinson is here: Hide yor daughters!

Jag....nojjig?

Svider det inte lite i extra i ögonen och kliar lite för mycket i hårbotten? Är inte det där eksemet S har på magen väldigt lik en vattenkoppa?

Mamma....

11 mars

Det där inlägget som skulle publicerats för några dagar sen är helt borta. lagom kul. Skit.

Hinner inte skriva så mycket för jag ska hoppa in i duschen.

Men ( du måste rulla på höfterna)...

Min önskelista ser ut som följande:

1. En syster i East Sheen.
2. Pengar. Stålar. Cash. Money. PENGAAAAR!
3. Sömn.
4. Min fin fina jacka från Zara.
5. Besök från Sverige.

Saker som inte står med på min önskelista:

1. Ögoninfektion.
2. Vattenkoppor.
3. Löss.
4. "Semester" på en bondgård.


Exakt två veckor idag.

9 mars

Vi började dagen i helgens anda. Sovmorgon och fika. Dock i storm och inte så passande klädsel till det men man lär sig av sina misstag.

Skrev ett inlägg igår men det har inte publicerats ser jag. Skit. Tar itu med det när jag kommer hem. Ska träffa syster nu en stund.

Partaj

Hur tacksam är jag inte på en skala? Jag får bo i London. Världens bästa London. Hos en fantastisk familj som påverkat mig en hel del. Jag får chansen varje dag att se något nytt, att uppleva något jag aldrig upplevt förrut. Träffa nya människor och binda nya kontakter, Här händer det alltid saker. Nytt folk som vill till samma saker för stunden som du och vill ha kul på vägen. Här träffar man folk man annars ALDRIG skulle se åt "hemma". Här blir sådana personer livsviktiga för dig. Dom blir din familj. Vi har inte samma värderingar och inte alltid samma mål men helvete vad kul vi har.
Ikväll blev det Richmond. Revolution närmare bestämt. Kings of Leon spelades och jag ville gråta. Precis som igår då ja och Jossan korsade torget vid Covent Garden och en gatumusiker sjöng "Apologize". Mitt hjärta brast lite. Det var ett sånt där "perfect moment" som man bara ser på film. Gud vad fint. Och så ska du försvinna och allt. Fan!

Imorgon är planen att göra så lite som möjligt. Eller det som kostar minst möjligast. För det var då själve fan vad mina pengar försvinner hela tiden.


By the way....

För dom inblandade och dom som bryr sig (= inga) så såg vi inte Joss och inte Jimmy i Putney utan deras snygga kompis med ögonbrynen. Jag vet, nämner man ögonbryn som sign på en kille är det aldrig bra men tro mig. Killen e söt.

Hemma

Mycket trevligt folk. Mycket snyggt folk. Mycket trevligt.

Mycket bra!

Mycket mycket!

Om ni ursäktar mig, nu väntar sängen och därefter världens vidrigaste baksmälla.


That´s all folks

I´m off to Covent Garden.

With the one and only.... J

Vi ses i dimman!

Covent Garden

Nu sitter jag här. Med gårdagens smink, skitet hår och mössan lite för mycket på sne. Trött som ett jävla as (ursäkta språket). Arbetsveckan har varit jobbig. Mycket beroende på jusst jobbet men även andra saker. Besked om framtiden som ligger lite för nära. Pausknappen funkar inte längre och det är frustrerande.

Det är nu det blir verklighet!

Om några timmar blir det fina (dyra) drinkar (pappa du kan ju läsa hallonsaft här om du tycker att det känns jobbigt) på någon glassig uteservering i Covent Garden. Ska bli så skönt så jag finner inga ord. Helg. Ledig helg!

Imorgon hoppas vi på picknick i det fina vårvädret.

Och eftersom ingen svarade när jag frågade vad som händer till helgen antar jag att ni ska ha tråkigt. Synd för er.

1,2,3... SHOOT!

Idag är det banne mig en bra dag. Än sålänge iallafall. Barnfri (inte att förknippas med helt ledig dock) i några timmar. Att göra andra sysslor är ibland fruktansvärt skönt. Ingen som har dött av att skura en kaffemaskin och hänga tvätt precis. Är glad över morgonens tempo då Sam var vaken 2/3 av natten. Jag har lärt mig att stänga av när han skriker om nätterna men mellan 4 och 6 inatt gick det inte. Vet inte varför han skrek så mycket som han faktiskt gjorde. Han brukar ju göra det när han är sjuk men han är ju frisk som en nötkärna.

Så, en månad blev 4 och 4 blev 10 och nu har 10 blivit 14. Jag är glad över mitt beslut att stanna. Mycket av det beslutet beror på Ebba och att även hon är kvar till hösten. Hade aldrig orkat börja om från början med helt nya vänner.

Igår var det som sagt Science Museeum som stod på schemat. Och det var varken bu eller bä. Jag var onaturligt trött hela tiden vilket kanske hade en bidragande faktor.

Idag har gardinfolket varit här och fixat i stort sett allt som kan fixas när det kommer till gardiner. Jag fick en helt ny ( mycket intressant information för er kan ja tänka mig).

Ska ner och städa det sista nu!

Vad ska ni göra i helgen?

Jag berättar senare vad jag ska hitta på!


Skönt serru



Denna bilden är så obeskrivligt bra. Camilla leker fotograf och gör det bra.



Vi kan inte gömma det längre. Folk måste få veta. We´re lixom in löv.

Quote: "All kärlek är bra kärlek."

Så är det faktiskt.

4 mars

Skriver (enbart) för att Ebba ger mig dåligt samvete. Fan! Jag får ju ångest. Sen har jag gått och blivit jävligt elak. Jag blir lite förvånad själv ibland när jag hör vad jag säger.

Här är annars allt som vanligt. Jävligt bra med andra ord. Våren kommer och går. All skit som jag har tvivlat på ett tag är borta. SKÖNT! Ser fram imot våren samtidigt som den kommer bli lite för jobbig för att jag ska kunna hålla ihop ibland.

Igår hade jag fullt upp. Jobbade till 3. Sen åkte jag och syrran till Kensington och kikade på HM. Hur mycket älskar vi inte HM? Efter det lekte jag frisör genom att göra slingor på syster. Hur blev det föresten? Blev det bra? Sen begav jag mig i ösregnet bort till Sainsbury´s för att handla gottigottgott till mig och Ebba. Och enbart för att det regnade tog jag bussen bort till henne. Ebba fixade käk. Gott. Starkt? Mm...

Nu vaknade Sam vilket innebär att min "rast" är slut.

C ya.

RSS 2.0